Δείτε εδώ...

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018

Για εγγραφές μαθητών σε ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. μπείτε στη σελίδα: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr


Οδηγίες Ηλεκτρονικής Εγγραφής Μαθητών.

Ανακοινώνουμε οδηγίες για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής σε Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Οι οδηγίες αφορούν τόσο σε ενέργειες των κηδεμόνων όσο και των σχολικών μονάδων. 

Μετατάξεις Εργ/κού Διδακτ. Προσωπικού ΑΕΙ - ΑΤΕΙ

Ανακοινώουμε τροποποίηση διατάξεων του ν.4452/2017 που αφορούν στις μετατάξεις Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των Παεπιστημίων και ΤΕΙ. 

Κριτήρια Πρόσληψης Αναπληρωτών ΕΑΕ

Ανακοινώνουμε το ΦΕΚ 1239/Β/2017 που αφορά σε Υ.Α. για τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών στην ΕΑΕ. 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΦΕΚ 1239-Β-17.pdf)ΦΕΚ 1239-Β-17.pdf130 Kb

Έκδοση Βεβαιώσεων Ασφάλισης από τον ΕΦΚΑ

Επειδή οι βεβαιώσεις ασφάλισης που χορηγεί ο ΕΦΚΑ  ( πρ. ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ κτλ )  για χρόνο υπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα δεν αναφέρουν τις προβλεπόμενες για τους εκπαιδευτικούς ειδικές διατάξεις, και εν όψει σχετικής αλλαγής τους  ώστε να είναι έγκυρες, παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς να καθυστερήσουν την αναζήτησή τους μέχρις νεωτέρας. 

Για λεπτομέρειες, δείτε το συν/νο έγγραφο. 

Οδηγίες και Έντυπα για Αναγνώριση Χρόνου στον ιδιωτικό Τομέα.

Ανακοινώνουμε Οδηγίες και Έντυπο Αίτησης Αναγνώρισης Χρόνου Υπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα. 

Παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία. 

Για ερωτήματα που αφορούν στο θέμα αυτό θα απευθύνεστε στην Υπηρεσία μας αποκλειστικά με email

( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διευκρινίσεις για τις Άδειες Εξετάσεων

Το συνημμένο έγγραφο περιέχει διευκρινίσεις σχετικά με τις άδειες εξετάσεων των υπαλλήλων όπως αυτές τροποποιήθηκαν απο τον Ν.4210/2013. 

Τα κύρια σημεία ειναι 

α. οι άδειες ανέρχονται σε δέκα ημέρες καθ' έτος - μία ημέρα για κάθε μέρα εξέτασης. Εξαίρεση αποτελει η περιπτωση που η εξέταση πραγματοποιείται μέσα στο Σαββατοκύριακο οπότε ο υπάλληλος δικαιούται μία εργάσιμη μέρα πριν ή μετά. 

β. Άδεια εξετάσεων δίνεται και για την ορκωμοσία  ή την παρουσίαση/υποστήριξη διδακτορικής διατριβής. Αν έχουν όμως εξαντληθεί, για τον σκοπό αυτό θα χορηγείται κανονική άδεια.

Το Π.Δ. 28/2014 περί Υποχρεωτικών Μεταθέσεων

Με το ΠΔ28/2014 ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία των υποχρεωτικών μεταθέσεων όσων εκπαιδευτικών κριθούν εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι στην περιοχή μετάθεσης που ανήκουν οργανικά.

Τροποποίηση Υ.Α. περί "καθηκοντολογίου"

Με την ΥΑ Φ.353.1/3/10591/Δ1/27-1-2014 (ΦΕΚ 192/Β/31-1-2014) τροποποιείται  η αρ. Φ.353.1.324/105657/Δ1/8-10-2002 Υ.Α "καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων [...] και των Συλλόγων Διδασκόντων" (γνωστής και ως "καθηκοντολόγιο" ) 

Το σημείο που τροποποιείται είναι το εξής : 

«Το Ε.Ω.Π (Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα) . εγκρίνεται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, αφού ελεγχθεί από τον Σχολικό Σύμβουλο Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ως προς το παιδαγωγικό του μέρος.»

Η τροποποίηση έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 192/Β/31-01-2014.

Επικαιροποίηση Προσωπικών Μητρώων

Προκειμένου να γίνει έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, γνώσης υπολογιστών, επιμόρφωσης κτλ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων καθώς και οι  εκπαιδευτικοί και διοικητικοί αρμοδιότητας ΔΔΕ Αιτ/νίας να πράξουν σύμφωνα με τα συνημμένα έγγραφα το αργότερο έως 07/02/2014. 

Ιδιαίτερα παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση σε άλλο ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ ή φορείς , που απουσιάζουν με κάθε είδους μακροχρόνια άδεια ή που υπηρετούν με ολική διάθεση σε Σχολικές Μονάδες Α/θμιας να επικοινωνήσουν με τους διευθυντές των σχολείων Δευτεροβάθμιας  στα οποία ανήκουν.

 

Οδηγίες για την Συγγραφή Πρακτικών Ανάληψης Υπηρεσίας στις Σχ. Μονάδες

Το συνημμένο έγγραφο περιέχει υποδείγματα συγγραφής πρακτικών ανάληψης υπηρεσίας μονίμων εκπαιδευτικών ανάλογα με τον τύπο της τοποθέτησής τους. 

Παρακαλούνται οι κκ Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να συμβουλεύονται τα υποδείγματα αυτά εφεξής.