Δείτε εδώ...

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

ΓΕ.Λ. Ευηνοχωρίου - Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους - Roots are routes

Ξέρετε να χαράζετε σε ξύλο ή πέτρα; Έχετε δοκιμάσει ποτέ αργαλειό; Έχετε ψαρέψει με σταφνοκάρι; Η γαΐτα γνωρίζετε πώς κατασκευάζεται; Η πρωτοβουλία “Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους - Roots are Routes” σας καλεί σε δύο ανοιχτές εκδηλώσεις. Ελάτε να ΜΑΘΟΥΜΕ-ΚΑΝΟΝΤΑΣ! Ελάτε να γνωρίσετε την μέθοδο R.a.R για κοινωνική και δια βίου μάθηση με εργαλεία τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός τόπου! Ελάτε να νιώσετε την εμπειρία!

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Αιτωλικό, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου και Μουσείου Χαρακτικών Τεχνών Βάσω Κατράκη η πρώτη φάση παρουσίασης.

Στο Αιτωλικό στα νερά της λιμνοθάλασσας θα εγκαινιάσουμε την γαϊτοπούλα που κατασκεύασαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου με την καθοδήγηση του καραβομαραγκού Αντρέα Βίλλιου και του εικαστικού Βαγγέλη Ρόμπολα.

Θα δούμε τα έργα χαρακτικής τέχνης με θέμα “ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ” που ετοίμασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αιτωλικού με τον ζωγράφο και χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη. Επίσης τα υφαντά που δημιουργήθηκαν στους μικρούς αργαλειούς μας με την βοήθεια των κυριών Τασία Νικολοπούλου και Βάσω Σπίγγου.

Το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Μεσολόγγι στο Ιστορικό Μουσείο ΔΙΕΞΟΔΟΣ θα πραγματοποιηθεί η τελική μας εκδήλωση.

Στο Μεσολόγγι, θα δούμε σε πρώτη προβολή το ντοκιμαντέρ των μαθητών του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου με θέμα το επάγγελμα του καραβομαραγκού και την κατασκευή γαΐτας.

Θα ταξιδέψουμε στον αστερισμό Σταφνοκάρι, μέσα από μια ιστορία που έγραψαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, θα γευτούμε τοπικές συνταγές, θα υφάνουμε και θα χαράξουμε.

Και στις δύο εκδηλώσεις θα έχετε την δυνατότητα να πειραματιστείτε οι ίδιοι με την χαρακτική, την υφαντική, την ναυπηγική και να μάθετε για το σταφνοκάρι, από τους ίδιους τους μαθητές.

Η πρωτοβουλία “Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους - Roots are Routes” σχεδιάζει και οργανώνει βιωματικές δράσεις-διαδρομές. Φέτος με την υποστήριξη του προγράμματος START-Create Cultural Change, έθεσε ως στόχο να εξοικειώσει μικρούς και μεγάλους μαθητές με επαγγέλματα που χάνονται στην περιοχή μας. Περισσότερα μπορείτε να δείτε rootsareroutes.org

Το πρόγραμμα «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους/Roots are Routes» είναι μέρος του προγράμματος START – Create Cultural Change, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch (Robert Bosch Stiftung) σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki (Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονικής) και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Το έργο "Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους - Roots are Routes" τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνεργάτες: Ιστορικό Μουσείο ΔΙΕΞΟΔΟΣ, Κέντρο και Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ, Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου, Γυμνάσιο Αιτωλικού, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, Πνευματικό Κέντρο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Χορηγοί τελικών εκδηλώσεων: ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Car glass, ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Επαγγελματική Σχολή ΟΑΕΔ Μεσολογγίου

 

 

 

Γυμνάσιο Αιτωλικού -Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους - Roots are routes

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (INV_1.jpg)INV_1.jpg503 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (INV_2.jpg)INV_2.jpg502 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (POSTER.jpg)POSTER.jpg728 Kb

Δελτίο τύπου ΓΕ.Λ. Θέρμου για το Erasmus+ “Cycling against bullying”

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από Λετονία, Πολωνία, Ιταλία και Τουρκία στο Θέρμο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Cycling against bullying”.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + Δράσης Κ2 προβλέπει και επιχορηγεί δραστηριότητες στα πλαίσια συμπράξεων σχολείων της Ευρώπης που συνεργάζονται διαδικτυακά υλοποιώντας κοινό σχέδιο έρευνας και δράσης κατόπιν προσυνεννόησης. Διαρκεί 2 έτη η συνεργασία αυτή και μεταξύ των λοιπών έργων τα συνεργαζόμενα σχολεία πραγματοποιούν επισκέψεις μαθητών και καθηγητών στις πόλεις όπου τα συμμετέχοντα σχολεία εδράζουν.
Το Γενικό Λύκειο Θέρμου πραγματοποίησε με επιτυχία τη φιλοξενία σχολείων από τη Λετονία, Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία χώρες με τις οποίες συνεργάστηκε για 2 έτη μελετώντας το ενδεχόμενο αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού μέσα από τις αθλητικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα το ποδήλατο.
Μαθητές και καθηγητές φιλοξενήθηκαν στην πόλη του Θέρμου από τις 23-04-2018 έως τις 27-04-2018 και απόλαυσαν την θερμή υποδοχή των κατοίκων της πόλης μας. Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου διοργανωμένες από την παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του Λυκείου που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο Cycling against bullying, εμπνευσμένο από το θέμα του project. Μαθητές και καθηγητές έλαβαν μέρος σε Παραδοσιακά παιχνίδια, επισκέψεις αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων της περιοχής και εκδηλώσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα με στόχο τη συνειδητοποίηση της διαπολιτισμικότητας και της ισότητας όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα εθνικής και φυλετικής ταυτότητας.
Οι φιλοξενούμενοί μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μονοήμερη εκδρομή στην Ολυμπία όπου βίωσαν την Ιδέα του Ολυμπισμού στη γενέτειρά του αλλά και τη σφοδρή εμπειρία - σύμφωνα με δηλώσεις των Ιδίων - να ξεναγηθούν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να απολαύσουν τα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης, σιωπηλούς μάρτυρες της συμβολής της Ελληνικής Αρχαιότητας στην οικοδόμηση του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
Ευχαριστούμε θερμά:
• Τις οικογένειες του Θέρμου που άνοιξαν τα σπίτια και τις αγκαλιές τους και περιέθαλψαν με αληθινή μητρική αγάπη τους νεαρούς φιλοξενούμενους.
• Το Δήμο Θέρμου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σημαντικότατη οικονομική ενίσχυση και κυρίως για την έμπρακτη και ουσιαστική παρουσία του σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.
• Τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Θέρμου που έκανε εξαιρετικά αισθητή την πνοή της παράδοσης και της λαϊκής απλότητας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του Θέρμου με χορευτικές επιδείξεις και παραδοσιακά παιχνίδια.
• Την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς που μας φιλοξένησε και μας ξενάγησε στους χώρους της.
• Τους ευγενείς χορηγούς μας : ΕΥ.ΓΕ. Πιστιόλας Α.Ε - Agrino και Gaea Α.Ε για τα δώρα που πρόσφεραν στους φιλοξενούμενους.
• Το Γιάννη Χοροζίδη που κάλυψε φωτογραφικά κάθε στιγμή εκδηλώσεών μας.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θέρμου για την έμπρακτη αρωγή τους.
• Κυρίως τους μαθητές του προγράμματος Erasmus+ της ομάδας Cycling against bullying που απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι αποτελούν τα ελπιδοφόρα φυτώρια της μακροχρόνιας σποράς και καλλιέργειας που εκπονούν οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Θέρμου με ποικίλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες και πολιτιστικά προγράμματα συνειδητοποιώντας το σημαντικό λειτούργημά τους.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του προγράμματος Erasmus+ K2 2016-2018

 

16o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (3ΠΤ_1(1).jpg)3ΠΤ_1(1).jpg1130 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (3ΠΤ_2.jpg)3ΠΤ_2.jpg810 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (POSTER.jpg)POSTER.jpg754 Kb

4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών

 

 

 

 

 

4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών Ελληνικού Τραγουδιού.

Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα και την αφίσσα που αφορά στο 4ο Φεστιβάλ Μαθητικών Χορωδιών Ελληνικού Τραγουδιού που θα πραγματοποιηθει σοτ Μεσολόγγι  στις 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.00πμ στο Τρικουπειο Πολιτιστικό Κέντρο. 

Πρόγραμμα 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου.

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (εικόνα 1.pdf)εικόνα 1.pdf86 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (εικόνα 2.pdf)εικόνα 2.pdf78 Kb

2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας και ο Δήμος Ναυπάκτου συνδιοργανώνουν το 2ο μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων χορών στην πόλη της Ναυπάκτου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΕΡΑ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η Βυρωνική  Εταιρεία  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσο του 10ου  Διεθνούς Φοιτητικού Βυρωνικού  Συνεδρίου την Δευτέρα 25 Μαϊου και  ώρα 8μ.μ στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (POSTER 2015.jpg)POSTER 2015.jpg1496 Kb
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ .jpg)ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ .jpg1050 Kb

Πρόσκληση Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Νεάπολης

Σας επισυνάπτουμε πρόσκληση της Περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Νεάπολης σε εκδήλωση με θέμα "ΤΟΠΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ"