Δείτε εδώ...

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

Eπισυνάπτεται εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με θέμα: ΄΄ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019΄΄

Τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων που υλοποιούνται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διαρκούν τουλάχιστον 5 μήνες.

Τα ίδια ισχύουν και για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (sholikes_drastiriotites.pdf)sholikes_drastiriotites.pdf270 Kb

Πρόσκληση του Γυμνασίου Ματαράγκας

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ματαράγκας σάς προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει το σχολείο  για τη λήξη του σχολικού έτους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 10.00. Η τελετή περιλαμβάνει:

  • Ομιλία από τη Διευθύντρια κ. Ελένη Μπρούτα
  • Σκέψεις των μαθητών της Γ’ Τάξης για τη σχολική τους εμπειρία
  • Παρουσίαση των δράσεων της σχολικής χρονιάς 2017-2018
  • Τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου μας
  • Μοντέρνοι χοροί από ομάδα μαθητριών του σχολείου μας
  • Απονομή αναμνηστικών από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Διδασκόντων στους αποφοίτους του Γυμνασίου

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Η Διευθύντρια

Ελένη Ι. Μπρούτα

     

Θεατρική παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Το σχολείο μας, το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, στο πλαίσιο του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμου Αγρινίου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ σε διασκευή του Δημήτρη  Αδάμη.

Μετά από επιθυμία  του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) να επαναληφθεί η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση για τους μαθητές των Ειδικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου, οι υπεύθυνοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ αποδέχτηκαν το αίτημά τους και παραχωρούν  την αίθουσα του θεάτρου. Μεσούσης εξεταστικής περιόδου και παρά τις δυσκολίες λόγω των σχολικών υποχρεώσεων των μαθητών, η θεατρική ομάδα και γενικότερα  η σχολική κοινότητα του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό με χαρά.

Τους περιμένουμε, λοιπόν, την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 11:00 π.μ. στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, για να ταξιδέψουμε μαζί σε μια χώρα γεμάτη χρώματα, μουσική, τραγούδια και χορό…στη Χώρα των Θαυμάτων!»

Θεματική εβδομάδα: Ο έρωτας στα Δημοτικά μας τραγούδια

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου εμπνέονται από τα δημοτικά τραγούδια.

Δείτε το αρχείο με τις λεπτομέρειες της θεματικής εβδομάδας.

Πρόσκληση του Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου σε εκδήλωση

Δελτίο τύπου του Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου με Λ.Τ.

Επισυνάπτουμε δελτίο τύπου του Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου, που αφορά τις Εορτές Εξόδου.

Δελτίο Τύπου 1ου Λυκείου Ναυπάκτου

 

 

 

Ο σύλλογος διδασκόντων και ο διευθυντής συγχαίρουν την ομάδα βόλεϊ των μαθητών του σχολείου μας, που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια νομού Αιτωλοακαρνανίας στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες λυκείων 2017-18. Η επιτυχία αυτή πιστώνεται στους συναδέλφους κ. Σταυρόπουλο Σπ. & κ. Νούλα Νικ. γυμναστές του σχολείου μας.

 

 

 

Δελτίο τύπου-Βράβευση αριστούχων μαθητών

Στις 26 Μαρτίου 2018  και 10:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστούχων μαθητών (ο πρώτος σε βαθμολογία από κάθε τάξη) από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου Γεώργιο Πέτρο Δικαστικής Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αγρινίου, σχολικού έτους 2016-2017 προσφέροντας συμβολικά κάποια βιβλία σε κάθε μαθητή/τρια με τη χορηγία της Δ/νσης Ιστορίας Στρατού και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  και δίνοντας  πολλές ευχές για καλή πρόοδο και επιτυχίες στη ζωή τους.

Στην βράβευση παραβρέθηκαν, απηύθυναν χαιρετισμό και έλαβαν μέρος στην βράβευση οι Σεβαστιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, η Διευθύνουσα του Πρωτοδικείου Αγρινίου κ. Ιωάννα Ξυλιά, η Πρόεδρος Πρωτοδικών και Δικαστής Ανηλίκων Αγρινίου κ. Ελένη Καρανικόλα, ο Δικαστής Ανηλίκων και Ανακριτής Αγρινίου κ. Χρήστος Μπούκας, ο Προϊστάμενος του Ειρηνοδικείου Αγρινίου κ. Ιωάννης Βασιλιάς,  ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Καζαντζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παπαευθυμίου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δημήτριος Νικάκης, ο Υπολοχαγός του Πεζικού Ιωάννης Κοντοπάνος ως εκπρόσωπος του Ταξίαρχου Νικόλαου Δελατόλα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Επιμελήτριες Ανηλίκων της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Αγρινίου, κ. Ευτυχία Μανιάκη και κ. Κυριακή Ζαρκανίτη, παρευρέθηκαν οι Πρωτοδίκες του Πρωτοδικείου Αγρινίου κ. Χρυσάνθη Σταυροπούλου και Γεώργιος Γκότσης, πολλοί Διευθυντές/ντριες και γονείς των βραβευθέντων.

 Η  Προϊσταμένη   κ.α.α.

    Eυτυχία Γ. Μανιάκη

    Π.Ε. Σωφρονιστικού Ανηλίκων

 

 

 

Αερόστατα Αγάπης από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου

 

Στις 21/03/2018 οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κ. Ξένου Ευρυδίκη και η κ. Γεωργίου Ειρήνη μαζί με τους μαθητές του Β4Υγείας καθώς και τους μαθητές του προγράμματος «Σχολική Διαμεσολάβηση» επισκέφτηκαν το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα Καλύβια Αγρινίου, για να παρέμβουν εικαστικά δίνοντας μια ακόμη νότα αγάπης και ανθρωπιάς στολίζοντας το σπίτι με τα Αερόστατα της Αγάπης. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εθελοντισμού (Υousmile) προσφέροντας έτσι, ένα κομμάτι στο παζλ που πάνω του πατάνε χιλιάδες παιδιά που δεν είχαν τύχη να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό. Η δράση του σχολείου μας ονομάζεται «Παιδιά που βοηθάνε παιδιά». 

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ταλέντο και χαρά έκαναν την εικαστική παρέμβαση με τα αερόστατα που κατασκευάσθηκαν με την καθοδήγηση της κας Ξένου Ε.. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ημερήσιας Φροντίδας από την υπεύθυνη Ψυχολόγο κ. Χαραλαμποπούλου και την, κα Σοφία Σακαβέλα, οι οποίες ενημέρωσαν τα παιδιά για τις δράσεις του οργανισμού, για τις υπηρεσίες και το παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που παρέχεται στα παιδιά που φιλοξενούνται.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά. Ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα.
Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι τέτοιες επισκέψεις εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα αγάπης ,εθελοντικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης για το μεγάλο πρόβλημα παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο .
Να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους μαθητές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων και τις εκπ/κούς του σχολείου μας κες Ξένου Ε και Γεωργίου Ε, που διακρίνονται για την παιδαγωγική τους ευαισθησία την διάθεση προσφοράς και την επαγγελματική κατάρτιση στέλνοντας μηνύματα πανανθρώπινα στους μαθητές μας και γενικότερα στην κοινωνία.