Δείτε εδώ...

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Μηνιαία μαθητική εφημερίδα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου (1ο τεύχος)

Οι μαθητές της Παλαμαϊκής Σχολής αποφάσισαν να γράψουν τις ιδέες τους, τις σκέψεις τους, την κρίση τους σε μερικές σελίδες χαρτιού. Αυτές οι σελίδες κοινοποιούνται, δίνουν τις ειδήσεις και τα νέα μας στο ευρύτερο κοινό.

Ήταν ανάγκη να εκδοθεί αυτό το έντυπο;

Ήταν μια απόφαση απερίσκεπτη, πρόσκαιρη, χωρίς μέλλον;

Ήταν τα σκιρτήματα της προεφηβείας, μιας και μιλάμε για μαθητές 13-15 ετών;

Είναι το μέταλλο των μαθητών της Παλαμαϊκής Σχολής, ενός σχολείου αυτοσυντήρητου, που ιδρύθηκε το 1760 από τον Παναγιώτη Παλαμά. Είναι η συνέχεια της άποψης ότι το Μεσολόγγι δεν είναι τυχαία η πόλη στην οποία λειτούργησε το πρώτο έντυπο για την ελληνική επικράτεια («Μεσολογγίτικα χρονικά»).

Είναι η απόδειξη ότι οι μαθητές μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα, αρκεί να έχουν την εμπιστοσύνη και τη σωστή καθοδήγηση των δασκάλων τους. Είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το σχολείο, για να αλλάξει η δομή της παιδείας στη χώρα. Πηγάζει τελικά ως ανάγκη μέσα από την κληρονομιά μας.

Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά και διαπιστώνω ότι και προβληματισμένη νεολαία υπάρχει και επαναστατικές απόψεις έχει, συστατικά που δείχνουν ότι τούτος ο λαός έχει ρίζες καλές και γόνιμες. Εύχομαι “Η φωνή των μαθητών της” να αποτελέσει τη φωνή της νεολαίας της πόλης μας.

Ασημάκης Γιώτης
Δ/ντης Παλαμαϊκής Σχολής (1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου)