Δείτε εδώ...

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας 2012

Από 13-16 Δεκεμβρίου 2012 το  Ε.Ι.Ε., το ΕΚΕΦΕ «Δ», το EΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και το British Council διοργανώνει το Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας (FEST12: Festival of Science and Technology) με τη συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας.

Το FEST12 είναι μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας με στόχο την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με τις έννοιες, τη μεθοδολογία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες. Οι πρωινές εκδηλώσεις αυτού του 4ημέρου απευθύνονται κυρίως σε μαθητές (προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Μέσα από ένα σύνολο εκπαιδευτικών αλλά και πρωτότυπων δραστηριοτήτων, που παρουσιάζονται από διαφόρους επιστημονικούς φορείς της χώρας: εργαστήρια, επιστημονικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, κατασκευές και επισκέψεις στα εργαστήρια, επιχειρείται η εξοικείωση και προσέγγιση των παιδιών με τον χώρο της επιστήμης.

Στις δύο πρώτες ημέρες (13-14/12) θα γίνονται επισκέψεις σχολείων ενώ το Σαββατοκύριακο 15-16/12) η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για παιδιά/γονείς και εκπαιδευτικούς.

Συνημμένα δείτε τη σχετική ανακοίνωση και το πλήρες πρόγραμμα.