Δείτε εδώ...

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Δελτίο τύπου ΓΕ.Λ. Θέρμου για το Erasmus+ “Cycling against bullying”

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από Λετονία, Πολωνία, Ιταλία και Τουρκία στο Θέρμο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Cycling against bullying”.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + Δράσης Κ2 προβλέπει και επιχορηγεί δραστηριότητες στα πλαίσια συμπράξεων σχολείων της Ευρώπης που συνεργάζονται διαδικτυακά υλοποιώντας κοινό σχέδιο έρευνας και δράσης κατόπιν προσυνεννόησης. Διαρκεί 2 έτη η συνεργασία αυτή και μεταξύ των λοιπών έργων τα συνεργαζόμενα σχολεία πραγματοποιούν επισκέψεις μαθητών και καθηγητών στις πόλεις όπου τα συμμετέχοντα σχολεία εδράζουν.
Το Γενικό Λύκειο Θέρμου πραγματοποίησε με επιτυχία τη φιλοξενία σχολείων από τη Λετονία, Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία χώρες με τις οποίες συνεργάστηκε για 2 έτη μελετώντας το ενδεχόμενο αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού μέσα από τις αθλητικές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα το ποδήλατο.
Μαθητές και καθηγητές φιλοξενήθηκαν στην πόλη του Θέρμου από τις 23-04-2018 έως τις 27-04-2018 και απόλαυσαν την θερμή υποδοχή των κατοίκων της πόλης μας. Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου διοργανωμένες από την παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του Λυκείου που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο Cycling against bullying, εμπνευσμένο από το θέμα του project. Μαθητές και καθηγητές έλαβαν μέρος σε Παραδοσιακά παιχνίδια, επισκέψεις αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων της περιοχής και εκδηλώσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα με στόχο τη συνειδητοποίηση της διαπολιτισμικότητας και της ισότητας όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα εθνικής και φυλετικής ταυτότητας.
Οι φιλοξενούμενοί μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μονοήμερη εκδρομή στην Ολυμπία όπου βίωσαν την Ιδέα του Ολυμπισμού στη γενέτειρά του αλλά και τη σφοδρή εμπειρία - σύμφωνα με δηλώσεις των Ιδίων - να ξεναγηθούν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να απολαύσουν τα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης, σιωπηλούς μάρτυρες της συμβολής της Ελληνικής Αρχαιότητας στην οικοδόμηση του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.
Ευχαριστούμε θερμά:
• Τις οικογένειες του Θέρμου που άνοιξαν τα σπίτια και τις αγκαλιές τους και περιέθαλψαν με αληθινή μητρική αγάπη τους νεαρούς φιλοξενούμενους.
• Το Δήμο Θέρμου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σημαντικότατη οικονομική ενίσχυση και κυρίως για την έμπρακτη και ουσιαστική παρουσία του σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.
• Τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Θέρμου που έκανε εξαιρετικά αισθητή την πνοή της παράδοσης και της λαϊκής απλότητας που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους του Θέρμου με χορευτικές επιδείξεις και παραδοσιακά παιχνίδια.
• Την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς που μας φιλοξένησε και μας ξενάγησε στους χώρους της.
• Τους ευγενείς χορηγούς μας : ΕΥ.ΓΕ. Πιστιόλας Α.Ε - Agrino και Gaea Α.Ε για τα δώρα που πρόσφεραν στους φιλοξενούμενους.
• Το Γιάννη Χοροζίδη που κάλυψε φωτογραφικά κάθε στιγμή εκδηλώσεών μας.
• Το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θέρμου για την έμπρακτη αρωγή τους.
• Κυρίως τους μαθητές του προγράμματος Erasmus+ της ομάδας Cycling against bullying που απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι αποτελούν τα ελπιδοφόρα φυτώρια της μακροχρόνιας σποράς και καλλιέργειας που εκπονούν οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Θέρμου με ποικίλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες και πολιτιστικά προγράμματα συνειδητοποιώντας το σημαντικό λειτούργημά τους.

Η Παιδαγωγική Ομάδα του προγράμματος Erasmus+ K2 2016-2018