Δείτε εδώ...

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Διάκριση μαθητών στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Αστρονομίας

Τρεις μαθητές από την Αιτωλοακαρνανία κατέκτησαν επαίνους στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας 2020 που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο Γυμνάσιο η Αντριάνα Βαν Χάττεμ του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

Στο Λύκειο η Γιώτα Ντόβα του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου και ο Κώστας Μαλιάρης του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, οι οποίοι προκρίθηκαν επίσης να συμμετέχουν στην επόμενη φάση «Πτολεμαίος», προκειμένου να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη 14η  Ολυμπιάδα Αστρονομίας 2020 στη Μπογκοτά της Κολομβίας. Περισσότερα στο https://contest.astronomos.gr/.

Καθώς το μάθημα της Αστρονομίας δεν διδάσκεται πλέον στο ελληνικό σχολείο, οι μαθητές προπονήθηκαν συμμετέχοντας δωρεάν στην eclass της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», στην οποία διδάσκει ο Αργύρης Δρίβας, Φυσικός στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος ΔΣ του «Ωρίωνα». Περισσότερα στο https://eclass.orionas.gr/.

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στους μαθητές του Λυκείου στην επόμενη φάση!