Δείτε εδώ...

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Χωροταξικός καθορισμός για την εγγραφή αποφοίτων Γυμνασίων στα Λύκεια του Αγρινίου

Από τη Δ/νση ΔΕ Αιτωλοακαρνανίας εκδόθηκε η με αριθ. ΦΕ9/6644/19-6-2013 Απόφαση που καθορίζει χωροταξικά την εγγραφή των αποφοίτων μαθητών Γυμνασίων στα Λύκεια του Αγρινίου.

Σχετικά με τις εγγραφές αδελφών στα Γενικά Λύκεια είναι δυνατή η εγγραφή των αδελφών στο ίδιο σχολείο, εφόσον αυτό ζητείται από τους κηδεμόνες τους (σχετ. η αρ. Γ2/1077/23-6-1982 εγκύκλιος του ΥΠΔΒΜΘ).

Μετά την εγγραφή των μαθητών και την έναρξη λειτουργίας του νέου σχολικού έτους, την αρμοδιότητα των μετεγγραφών σύμφωνα με το Π.Δ. 104/1979 έχει ο κάθε Διευθυντής σχολικής μονάδας σε συνεννόηση με τους άλλους Διευθυντές. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα εδάφιο α΄ της παρ. 1 του άρθρου 15 του παραπάνω Π.Δ., μετεγγραφή μαθητή δημοσίου Γενικού Λυκείου σε δημόσιο Γενικό Λύκειο "χωρεί υποχρεωτικώς δια την υπηρεσίαν κατόπιν αιτήσεως του κηδεμόνος του, εάν διαπιστωθεί ότι ….. ο μαθητής μετώκησεν εις απόστασιν καθιστώσαν αδύνατον ή εξαιρετικώς δυσχερή την φοίτησίν του εις το εξ ου η μετεγγραφή ……… Λύκειον". Άποψη της υπηρεσίας είναι ότι δεν δικαιολογείται μετεγγραφή μαθητή δημόσιου Γενικού Λυκείου της πόλης του Αγρινίου σε άλλο Γενικό Λύκειο της πόλης, λόγω αποστάσεως μεταξύ οικίας μαθητή και Λυκείου ή μεταξύ Λυκείων.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από σήμερα και ταυτόχρονα καταργείται η αρ. ΦΕ9/2678/18-5-2009 Απόφαση του 1ου Γραφείου ΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω τις περιοχές και να αναζητήστε διευθύνσεις.

Περιοχή 1ου ΓΕΛ Αγρινίου - άνοιγμα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Περιοχή 2ου ΓΕΛ Αγρινίου - άνοιγμα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Περιοχή 3ου ΓΕΛ Αγρινίου - άνοιγμα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Περιοχή 4ου ΓΕΛ Αγρινίου - άνοιγμα σε μεγαλύτερο μέγεθος

Περιοχή 5ου ΓΕΛ Αγρινίου - άνοιγμα σε μεγαλύτερο μέγεθος