Δείτε εδώ...

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Συνέδριο "Ξεστραβώσου! Μάθε τα δικαιώματά σου"

Στα ελληνικά σχολεία η "δημοκρατία" σαν λέξη υπάρχει παντού. Υπάρχει στα βιβλία, υπάρχει στις εκθέσεις των μαθητών, υπάρχει στο στόμα των φιλολόγων.

Στην πράξη, όμως; Πόση δημοκρατία υπάρχει στην καθημερινή ζωή του σχολείου;

Όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν ένας μαθητής προσβάλει έναν καθηγητή: Τρώει αποβολή.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένας καθηγητής προσβάλει έναν μαθητή; Τι μπορεί να κάνει ο μαθητής; Τι μπορεί να κάνει το 15μελές (εκτός από το να διοργανώνει εκδρομές);

Τι μπορεί να κάνει ένα σχολείο όταν αντιμετωπίζει κρούσματα ρατσισμού και bullying;

Αυτά και άλλα πολλά ήταν τα ερωτήματα που γέννησαν την ανάγκη του Συνεδρίου «Ξεστραβώσου! Μάθε τα δικαιώματά σου», που διοργανώθηκε στις 7-9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, από τη Δημιουργική Ομάδα Schooligans.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν 42 μαθητές Λυκείου από όλη την Ελλάδα, καταθέτοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες, συζητώντας με εμπειρογνώμονες για τις δυνατότητες που έχουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, καθώς και προτείνοντας λύσεις για πιο αρμονική, δημοκρατική και δημιουργική καθημερινή συνύπαρξη στον χώρο του σχολείου. Επιπλέον, 100 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το Συνέδριο και έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα στους εισηγητές. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ψήφιση των προτάσεων που κατατέθηκαν και με τη συμβολική επίσκεψη στον χώρο της Πνύκας.

Συνημμένα θα βρείτε τα "Συμπεράσματα του Συνεδρίου" και τον "Οδηγό Δικαιωμάτων Μαθητή".