Δείτε εδώ...

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Βράβευση του ΓΕ.Λ. Ευηνοχωρίου στο μαθητικό Διαγωνισμό Οπιτικοακουστικής Δημιουργίας

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια επίσημη τελετή στο γεμάτο από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς στούντιο Β του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, η Τελετή Απονομής των Βραβείων του 1ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας με τίτλο «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», που συνδιοργάνωσαν το Αρχείο της ΕΡΤ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών, ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά μέσα από τη ματιά των νεότερων γενεών.

Το Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου βραβεύτηκε για την μεγάλου μήκους ταινία-ντοκιμαντέρ με τίτλο: «ΠΛΕΥΣΕΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ: Κατασκευάζοντας μια γαϊτοπούλα στο Μεσολόγγι» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους-Roots are Routes». Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικό αυτού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2017-2018, ομάδα μαθητών του σχολείου μας, καθοδηγούμενη από τον έμπειρο καραβομαραγκό Ανδρέα Βίλλιο, κατασκεύασε μια παραδοσιακή βάρκα: μια γαϊτοπούλα. Ταυτόχρονα τα παιδιά κινηματογράφησαν όλα τα στάδια της κατασκευής, εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ και αξιοποιώντας και στοιχεία που άντλησαν από το αρχείο της ΕΡΤ, δημιούργησαν τη βραβευθείσα ταινία.

Ο Διευθυντής ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και το προσωπικό εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή πρόοδο!