Δείτε εδώ...

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Εορτασμός επετείου 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Διεύθυνσή μας επιθυμώντας να συμβάλει στην διατήρηση και την προβολή της ιστορικής μνήμης της Εθνεγερσίας του 1821, προτίθεται να δημοσιεύσει κατά διαστήματα στην ιστοσελίδα της υλικό που έχει σχέση με την τοπική ιστορία του νομού μας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής επανάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε το συνημμένο έγγραφο

Ευχές

Καλές γιορτές

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (2021_ΔΔΕ_ΑΙΤΩΛ_ΝΙΑΣ.pdf)2021_ΔΔΕ_ΑΙΤΩΛ_ΝΙΑΣ.pdf1930 Kb

Αναβολή Εκλογών Διοικητικών Υπαλλήλων της 08-12-2020

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκλογές ΠΥΣΔΙΠ, ΚΥΣΔΙΠ, ΚΥΣΔΙΠ ΙΔΑΧ που είχαν οριστεί να διεξαχθούν την Τρίτη 08-12-2020, αναβάλλονται έως και τη Δευτέρα 14-12-2020 στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού σύμφωνα με την αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/137/οικ.22414/07-12-2020 έγκύκλιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Egkyklios_07_12.pdf)Egkyklios_07_12.pdf876 Kb

Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

Σας γνωρίζουμε ότι για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020 ανάδειξης εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια, τα ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια έχουν καταρτιστεί με βάση τις πράξεις ανακήρυξης των υποψηφίων, ενώ, μετά την έκδοση των πράξεων αυτών, εστάλησαν δηλώσεις από κάποιους υποψηφίους στην υπηρεσία περί της μη συμμετοχής τους ως υποψηφίων στις επικείμενες εκλογές, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παρακάτω.

Mε βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι πράξεις ανακήρυξης δεν δύναται να τροποποιούνται.

Για λόγους ενημέρωσης των εκλογέων παρατίθεται η παρούσα πληροφόρηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας σε συμμόρφωση με τα έκτακτα μέτρα και τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.

για την προστασία της κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19, σας ενημερώνει για τα παρακάτω:

Η επικοινωνία με την Υπηρεσία μας και η διεκπεραίωση των υποθέσεων/αιτημάτων σας είναι δυνατή μέσω του

ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σας παρακαλούμε να κάνετε χρήση όσο το δυνατόν της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης ή

μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα που υπάρχουν στην Ιστοσελίδα μας.

Αν για κάποιον/α η φυσική παρουσία στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κρίνεται απολύτως απαραίτητη, η πρόσβαση θα γίνεται κατόπιν

προγραμματισμένου τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα των τμημάτων της Διεύθυνσης και τηρώντας όλες τις απαραίτητες ατομικές προφυλάξεις.

 

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Προκήρυξη θέσεως Υπευθύνου Τομέα στο Ε.Κ. Ναυπάκτου

 

 

 

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας προκηρύσσει την πλήρωση με επιλογή της της θέσεως του Υπευθύνου Τομέα ΄΄Πληροφορικής - Διοίκησης και Οικονομίας - Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος΄΄ στο Ε.Κ. Ναυπάκτου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Προκήρυξη θέσεων για την επιλογή Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας προκηρύσσει την πλήρωση με επιλογή των παρακάτω πέντε (05) θέσεων Υποδιευθυντών Ημερήσιων Γυμνασίων και Γενικού Λυκείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Ι. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

1. 1ο ΓΕ.Λ. Μεσολογγίου

2. 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

3. Γυμνάσιο Αμφιλοχίας

4. Γυμνάσιο Λεπενούς

5. Γυμνάσιο Αστακού

Πρόσκληση σε Εκπαιδευτικό και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Πολιτισμού με θέμα: «Διάλογοι, μονόλογοι και λόγοι για ένα ανεξάρτητο κράτος» Η

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ρένου Χριστοδουλίδη σε συνεργασία με τη ΔΙ.Π.Ε. Αχαΐας/Πολιτιστικά Θέματα, τους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Α-θμιας και Β-θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Ηλείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Α-θμιας και Β-θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιου Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, διοργανώνει, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, Εκπαιδευτικό και Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Πολιτισμού για τους εκπαιδευτικούς, συνολικής διάρκειας 120 ωρών (100 ώρες διά ζώσης, -ήτοι 50 ώρες η 1η ομάδα και 50 ώρες η 2η ομάδα- και 20 ώρες ασύγχρονα για κάθε ομάδα), με θέμα: «Διάλογοι, μονόλογοι και λόγοι για ένα ανεξάρτητο κράτος».
Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου2020 σε κύκλο επιμορφωτικών εργαστηρίων, δύο τρίωρων συναντήσεων ανά εβδομάδα, από 8/10/2020
έως 10/12/2020.
Χώρος υλοποίησης του Προγράμματος: θέατρα Επίκεντρο + και Λιθογραφείο στη Πάτρα.
Ο κύκλος των εργαστηρίων του Προγράμματος απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν σε σχολική μονάδα κατά τη σχολική χρονιά 2010-21 και
ενδιαφέρονται για το θέμα ή επιθυμούν να υλοποιήσουν Πολιτιστικά Προγράμματα κατά το σχολικό έτος 2020-21 με πηγή έμπνευσης τη συγκεκριμένη θεματική.

Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων

Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων 

Σκοπός των οδηγιών είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του άλλου προσωπικού των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας (και μέσω αυτών και των μαθητών) σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων.

Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας –που αναμένεται ότι θα συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες– είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία. Η παρουσία στο σχολείο είναι σημαντική για την εκπαιδευτική διαδικασία, την απόκτηση νέων γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επιπλέον, οι δημιουργικές σχέσεις με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες, η συμμετοχή στο παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες έχουν μεγάλη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική ολοκλήρωση των παιδιών και των εφήβων, τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Η πλήρης λειτουργία του σχολείου είναι σημαντική και για τους εργαζόμενους γονείς που έτσι έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται με πλήρη λειτουργία των σχολείων. Ωστόσο, άλλες μορφές λειτουργίας (π.χ. εξ αποστάσεως διαδικτυακή διδασκαλία σε συνδυασμό με εναλλάξ παρουσία στο σχολείο μέρους των μαθητών) μπορεί να απαιτηθούν εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβληθούν –είτε στο σύνολο της χώρας είτε σε επιμέρους πιο επιβαρυμένες περιοχές– και θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για αυτό.

Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων έχει θεμελιώδη σημασία, ώστε να προληφθεί κατά το δυνατόν η διασπορά του ιού στον χώρο των σχολείων. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης, στη περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα σε μια σχολική μονάδα, να περιχαρακωθεί η διασπορά ώστε να μειώσει τον αριθμό δευτερογενών κρουσμάτων ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων βασίζεται στη συστηματική εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης που λειτουργούν ως σύνολο:

  • προσπάθεια για τήρηση αποστάσεων μεταξύ μαθητών και μαθητών-εκπαιδευτικών, όσο είναι εφικτό, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του σχολείου σε σταθερές ομάδες παιδιών οι οποίες συστηματικά δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους
  • συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών (πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών)
  • σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από μαθητές, με μέριμνα για τη σχετική εκπαίδευση· στο σχολείο συνιστάται η ευρεία χρήση υφασμάτινης μάσκας (με ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται και απλή χειρουργική μάσκα
  • καλός αερισμός των αιθουσών, καθαριότητα χώρων και τακτική εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες
  • αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων μαθητών και επίσκεψης στο σχολείο άλλων ατόμων όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο
  • αποχή από το σχολείο όσων εκδηλώνουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με COVID-19, προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Προκήρυξη εισαγωγής σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Ακαδημαϊκού Έτους 2020-21

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr ηεγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγήςσπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με ταδικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 16-6-2020

Όλοι οι υποψήφιοι από την 16-6-2020 πρέπει ναυποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε ́ της ΠροκήρυξηςΔιαγωνισμού. 

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (ΠαράρτημαΓ ́) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους,προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους. Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ),λήγειστις16-7-2020