Δείτε εδώ...

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Διακρίσεις Μαθητριών σε Διαγωνισμούς.

2ο βραβείο και ταξίδι στη NASA για την Αγγελίνα Μπανιά

Στην 3η φάση «Ίππαρχος» του 22ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής για το Λύκειο, η Αγγελίνα Μπανιά, μαθήτρια του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, πήρε το 2ο βραβείο και ταυτόχρονα απόκτησε τη δυνατότητα να μεταβεί το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της NASA στις ΗΠΑ για εκπαίδευση μιας βδομάδας.

Επίσης, η Λαμπρινή Βασιλοπούλου, μαθήτρια του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, πήρε 4ο έπαινο στο Λύκειο και μαζί με την Αγγελίνα προκρίθηκαν να πάρουν μέρος στην 4η φάση «Πτολεμαίος», από την οποία θα προκύψουν οι 5 μαθητές που θα συγκροτήσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 11η Ολυμπιάδα Αστρονομίας, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη.

Από τους μαθητές που συμμετείχαν στον αντίστοιχο Διαγωνισμό Αστρονομίας για το Γυμνάσιο, ο Ξενοφών Δούρος του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου πήρε 2ο έπαινο, η Γιώτα Ντόβα του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου πήρε 3ο έπαινο και η Έλενα Μπανιά του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου πήρε 5ο έπαινο.

Τους  παραπάνω μαθητές καθώς επίσης τους Καραγιώργου Σοφία, Κανταρτζή Φοίβο και Κώστα Βασιλόπουλο όλοι του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, αλλά και τους Ιωακείμ Μαυρομύτη του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, Αποστολοπούλου Βίκυ και Φίλιππο Δούρο του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου που συμμετείχαν στην 3η φάση, προετοίμαζε κάθε Κυριακή απόγευμα από τον Οκτώβριο στο χώρο του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου ο Αργύρης Δρίβας, φυσικός του 3ου Γυμνασίου και μέλος της Ερασιτεχνικής Εταιρείας Αστρονομίας Πάτρας «Ωρίων».

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, συγχαρητήρια στους γονείς τους και καλή επιτυχία στην Αγγελίνα και στη Λαμπρινή στην 4η φάση!