Δείτε εδώ...

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση προς το κοινό

Ο Διευθυντής Δ.Ε Αιτωλοακαρνανίας δέχεται στο γραφείο της Δ/νσης κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:30 π.μ. - 14:00 μ.μ. Για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 2631050060.

Ευχές Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου

Στην εποχή της κρίσης και της παγκοσμιοποίησης που ρυθμίζουν καθοριστικά το κοινωνικό γίγνεσθαι και οδηγούν τον άνθρωπο στην αβεβαιότητα και στην αποξένωση, το διαχρονικό και αιώνιο μήνυμα της Ενανθρώπισης του Κυρίου σηματοδοτεί την ελπίδα, την προοπτική της αισιοδοξίας και της πίστης, την εγγύηση της αθανασίας. 

Στην καμπή της ανθρώπινης ιστορίας, η Γέννηση του Θεανθρώπου, υποστασιάζει και υπομιμνήσκει το παρακλητικό και επιστηρικτικό μήνυμα της Αγάπης, της Ελπίδας, της Ειρήνης. Την πίστη και την αισιοδοξία για την εξάλειψη των δεινών του παρελθόντος με σεβασμό στον Άνθρωπο, και την αίσθηση της συνέχειας. Τροφοδοτεί τις ανεξάντλητες κοσμικές και πνευματικές δυνάμεις, στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης και συνοχής, μιας κοινωνίας ανοιχτής και δημιουργικής, μιας κοινωνίας συνεργατικότητας, μιας κοινωνίας ισοπολιτείας και αξιοκρατίας.

Η Σάρκωση του Θείου Λόγου, ποίμνη αγάπης και ευλογίας, διασαλπίζει το «μέγα της ευσεβείας μυστήριον», καταξιώνει το νόημα της ζωής και καταυγάζει με το «φως της γνώσης» τη σύγχρονη πανανθρώπινη κοινότητα, στην πνευματική ενηλικίωση με τη βιωματική συμμετοχή στο μυστήριο της κενώσεως του θείου και της θεώσεως του ανθρώπου.

Το μήνυμα της Βηθλεέμ, οδοδείκτης στη Λεωφόρο της Αγάπης και της Συγκατάβασης, αποτελεί και τούτη τη χρονιά, πρόσκληση για τη διασφάλιση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ενότητας και της Αλήθειας.

Ας γιορτάσουμε και πάλι το κορυφαίο γεγονός της έλευσης του Λυτρωτή του κόσμου με αμοιβαία αγάπη κα ταπεινοφροσύνη, με ειρήνη στις καρδιές και αλήθεια στις ψυχές!

Χρόνια Πολλά!